expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Využíváte tekuté stěrače? My vám dáme důvod proč byste měli!


Tekuté stěrače, nazývané také nanostierače, nejsou mezi motoristy žádnou novinkou. Někteří už nad jejich používáním přemýšleli, jiní je už používají, ale najdou se i tací co jim nedůvěřují nebo je neznají. Od jejich vzniku uběhlo již několik let a tekuté stěrače zaznamenaly významné technologické změny. V průběhu času se staly šetrnějšími, účinnějšími a úspornějšími vůči směsím do ostřikovačů. Zároveň prokazatelně přispívají k bezpečnosti na silnicích či delší životnosti stěračů. Jaké jsou další benefity jejich používání? Které tekuté stěrače doporučujeme? Dozvíte se v dnešním blogu.



Jak fungují tekuté stěrače?

Tekuté stěrače jsou chytrým pomocníkem. Podobně jako vosk chrání lak a karoserii auta, tak tekuté stěrače chrání čelní sklo před vodou a špínou. Speciální tekutina vytváří hydrofobní povlak, který má díky nanotechnologii odpudivý efekt. Znamená to, že dešťové kapky a sněhové vločky, které po dopadu na sklo roztaje, působením tekutých stěračů a větru v podobě vody putují do stran a zanechávají sklo zcela čisté. Vítr je při jejich funkčnosti velmi důležitý, proto tekuté stěrače nejlépe fungují při rychlosti nad 60 km/h.

Po aplikaci doba funkčnosti tekutých stěračů závisí především na kvalitě produktu, který si vyberete. Od levnějších přípravků neočekávejte příliš velkou efektivitu. Zároveň je důležitá potřebná péče při aplikaci tekutých stěračů, abyste při jejich používání byli co nejspokojenější.

Benefity tekutých stěračů

Venku se začíná pomalu oteplovat, přesto jsou naše auta vystavována mírným nočním mrazem. Tekuté stěrače si s nimi dokážou snadno poradit. Odpadá tím otravný ranní rituál škrábání čelního skla od jemné námrazy. Během dne jsou auta vystavována různým druhům nečistot. Díky tekutým stěračům si snáze poradíte při odstraňování ptačího trusu, hmyzu, mastnoty či prachu.

Aplikace tekutých stěračů

Samotná aplikace tekutých stěračů závisí na přípravku, po kterém sáhnete. U některých přípravků se setká se dvěma různými lahvičkami, kdy je třeba dodržovat přiložený návod. Jiné se zase jednoduše a rychle aplikují. Důsledná aplikace kvalitnějšího produktu však přináší vyšší efektivitu přípravku.

1.    V prvním kroku je třeba zajistit, aby auto během přípravy, aplikace a několik hodin po ní nebylo vystavováno působení vody

2.     Samotná příprava před aplikací se skládá zdůkladného vyčištění oken na autě. K jejich vyčištění doporučujeme použít přípravky Auto Finesse, které jakékoli okno na autě zbaví nečistot, mastnoty a při trochu trpělivosti i drobné škrábance. Zároveň jsou ideální pro použití v kombinaci s nanotechnologií tekutých stěračů, protože nezanechávají žádné šmouhy.

3.     V dalším kroku se můžete pustit do aplikace tekutých stěračů. K tomu jsou zapotřebí ochranné rukavice a aplikátor z mikrovlákna. Na aplikátor nakapejte tekuté stěrače, naneste je na okno a tento postup opakujte, dokud nebudou tekuté stěrače rovnoměrně naneseny na celé ploše.

4.     Po aplikaci je třeba přípravek nechat působit 5-10 minut a následně vyleštit hadříkem z mikrovlánku.

Tekuté stěrače doporučujeme aplikovat na všechna okna. Zajistíte si tím snazší údržbu a čištění ostatních oken (boční a zadní okno). Na čelní okno doporučujeme aplikaci druhé vrstvy po 20 minutách. Zajistíte vyšší účinek a delší trvanlivost přípravku.

Naše doporučené přípravky

K2 Vizio Pro – tekuté stěrače, které v balení obsahují kromě přípravku i samotný aplikátor z mikrovlákna. Tekuté stěrače K2 Vizio Pro jsou navrženy k použití profesionálními zákazníky, ale jejich aplikace je jednoduchá a proto jejich použití zvládne každý uživatel bez problémů. Zajistěte si je ještě dnes a zvyšte bezpečnost a komfort řízení auta

Dynamax tekutý stěrač DXG2 – tekuté stěrače, které jsou i přes svou cenu velmi účinným přípravkem v mokrém počasí, během mlhy a při sněžení. Jeho aplikace je jednoduchá (stačí nastříkat a vyleštit).

Koch Chemie 1K Nano – představujeme vám to nejprofesionálnější řešení, jaké si u nás umíte pořídit. Šetří čas a námahu při zpracování. 1K Nano se pevně spojí s povrchem a vytvoří kvalitní nanopovlak s extrémním hlubokým leskem. Vrstva je kromě nečistot a vodě odolná i vůči chemikáliím a UV záření. Průměrná životnost přípravku Koch Chemie 1K Nano je 1 rok. V případě pravidelného používání Nano Magic Shampoo od Koch Chemie lze ochranu prodloužit až na 3 roky.

Začínající jaro je ideálním obdobím pro kontrolu klasických stěračů, na které bychom po zimě neměli zapomínat. Po aplikaci tekutých stěračů je jistě využijete při nižších rychlostech.

Využíváte tekuté stěrače nebo jste se je rozhodli začít používat? Dejte nám vědět v komentářích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 30.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

100%
  • + Rychlé a bezproblémové vyřízení
review-person-icon
Spokojená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 23.08.2024

100%
vše OK
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku